Veganské "sýrové" špecle
Ingredience
Bio Krupice z tvrdé pšenice |
100 g |
Kurkuma |
1 špetka |
Minerální voda perlivá |
300 ml |
Mouka sójová odtučněná |
4 polévková lžíce |
Noe Pšeničná mouka hladká světlá |
300 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana ovesná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr veganský |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.
- Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.
- Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.
- Ihned podáváme.