Veganské "sýrové" špecle

Ingredience


Bio Krupice z tvrdé pšenice 100 g
Kurkuma 1 špetka
Minerální voda perlivá 300 ml
Mouka sójová odtučněná 4 polévková lžíce
Noe Pšeničná mouka hladká světlá 300 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana ovesná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr veganský 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.
  2. Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.
  3. Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.
  4. Ihned podáváme.